5 Apr 2012

Philips Fashion Week Slovenia Fall 2012

Drugi teden mode je za nami. Tokrat sem si uspela pogledat dva sklopa modnih revij in sicer drugega v torek ter prvega v sredo. Vsi so me že prehiteli z objavo slik in celoten teden mode se je že preselil na internet.
Dogodek je bil odličen. Organizacijo moram res pohvalit, v primerjavi z lansko je bila nadgrajena in dodelana. Pista je bila postavljena premišljeno in bolj učinkovito, čeprav v zadnjih vrstah ni bilo moč videti modelov nižje od kolen. Osebje je bilo prijazno, zamude modne.
Čestitke vsem sodelujočim oblikovalcem, ki so spet pokazali, da se imena slovenskega modnega oblikovanja lahko kosajo z največjimi.

Moje skromno mnenje:
2.2.
Sanja Grcić! Veš tisti občutek, ko browsaš skozi luisaviaroma ali net-a-porter in ti srce preskoči utrip, 'to, to bi imela!'.
Med Sanjino revijo sem bila klinično mrtva. Krasni kroji, materiali, koncept, kot celota, posamezni kosi in detajli ...
Spomeniki ex-yu, genialno. Nosljivo in za pojest. So me!

foto: elle.si
Če bi šla na kakšno rdečo preprogo, bi oblekla m*faganel-a. Yes I would.

foto: elle.si
Aleksandra Brlan je bila kontrastna glamurju Maje Ferme in Faganela.
Čista, arhitekturna in hkrati nekako organsko telesu prijetna ... lajkam zelo!

foto: elle.si
3.1
Tanja Zorn se je igrala z origamiji. Ta ideja mi je blizu, ker je moj projekt iz 2008 temeljil na istem konceptu, prenesenem v arhitekturo.
Mojega ne bi mogel obleči, njenega bi lahko in to z veseljem.
Mateja in Tinka sta me spet navdušili. Kolekcija je nosljiva, posebna, lepa, ženstvena ... pač vse kar si predstavljamo, ko slišimo ime Farandula.
Pozornost detajlom je tako kot vedno njun zaščitni znak.

foto: elle.si
Hočem hočem hočem črno lisičko Almire Sadar, tako kot smrklja v Čarlijevi tovarni čokolade hoče ponija.
Še vedno pa se odločam ali bi iz Nitiniti odnesla kak pulover ali raje manekena. Blo je tam-tam. Plete oblačke. Mehke, mehke oblačke.

Lani smo se ob marsikateri za-na-fw-zrihtani dami hihitali. Tokrat sem videla predvsem elegantno, modno in samosvoje urejene lepotice in lepotce. Bravo vsi obiskovalci in obiskovalke za prijeten pogled na publiko. Na nasprotnem 'bregu' sem ugledala le dve modni navdušenki, ki se od petkovega Cecinega koncerta nista uspeli preobleči.
Od mladih blogerjev dobijo po 12 točk Urša Jerkič (oh!), Eva Ana Kazić, in Anže Frantar. Douze points tudi Jakobu iz Sanjine ekipe.

Med prisotnimi smo videli krzno, perje, vintage, barve, bling, maxi, prosojnost, čipko - Y U NO WEAR IT TO THE STREETS?! *y u no face*

Attitude.
Zdaj pa še ena mala kritika. Ne tedna mode, ampak dveh gospa v prvi vrsti. Lepa urednica nečesa in gospa poleg nje, za katero nevem kdo je in me ne zanima. Dami sta najbrž prepričani, da sta v naši mali podalpski državi pri vrhu modne prehranjevalne verige, ampak vzdihovanje, kremženje, zavijanje z očmi, odkimavanje in očitno posmehovanje med predstavljanjem kolekcije, v prvi vrsti pod žarometi pač ni sprejemljivo. Morda sta se bali, da njunih kolumn s 750 znaki ne bo nihče prebral in sta skušali svoje mnenje javno izrazit že med revijo. Meh.

HVALA Aleksandri Brlan, Mateji Krofl in Tinki Domjan za povabilo na PFW, ♥

Če vas zanima kaj sem oblekla:
2.2: Obleka Anže Kavčič .dk, pulover Saša Nemec za Atelier Indevin, torba Atelier Indevin, bodi La Perla, pas in škornji Max Mara
foto: EAK

3.1: Obleka Saša Nemec za Atelier Indevin, torbica Atelier Indevin, čevlji Peko

I'm blue da-ba-dee: Eva Ana Kazić (allaroundeve), moi, Anže Frantar (Ulični Stil) in Katja Kozlevčar (The Stylist)

2 comments:

 1. no, končno en "rivju" z ravnotežjem med fotkami in tekstom (*v nestrpnem pričakovanju dressful*). ful ste dobri na fotki, tvoja outfita zmagata! za kmetavzarsko obnašanje v prvi vrsti pa nimam besed. "obožekakosmopomembnikersmourednikinečesavnekisloveniji"

  ReplyDelete
 2. Pravkar sem nasla tvoj blogec preko Fashion Junkie-jinega bloga in te moram res pohvaliti.. na prvem tednu mode sem bila, na drugem ne, ker sem bila ravno na potovanju v Franciji.. moram res iskreno reci in se strinjati z zgornjim komentarjem - da koncno en prijeten, pozitiven a super berljiv report s tedna mode v Slo. Kapo dol, z veseljem te je brat!
  Pozdravcek iz Nemcije,
  A.

  P.S. Definitivno si na moji listi blogerjev, ki jih redno prebiram!

  ReplyDelete