14 Nov 2009

Bella Donna

Shit-mag No.4: Kot marsikatera modna navdušenka, sem danes tudi jaz vrgla stran 2€.(oziroma, glede na to da nisem dobila računa, so šli najbrž v sklad za kavo gospe v trafiki). A kar začnem? Neprivlačni naslovi na naslovnici. Moda urbano & ženstveno? Živalski vzorci na 20 načinov? Diva s stilom? ZEH.
Besede urednice, že tisočkrat slišana oda ženskim revijam in njihovi sposobnosti spremeniti naša življenja na boljše.

Prva svar, ki me je resno odvrnila: Dolgočasen članek v rubriki 'Pro&Contra - izzivamo intelekt' o ženskah ki premikajo svet, nenavdihujoč Wikipedia kolaž, ki se konča z '...Toda sprijaznimo se, smo šibkejše in do ravnovesja je še daleč.' WTF?!?! Izzivamo intelekt my ass.
Zavijem z očmi na naslednjo stran 'Trend', ki hoče biti reportaža z modne revije Nine Šušnjara, ampak tekst spremlja le ena celostranska slika Nuše Šenk, ki v tekstu popolnoma prevlada in zasenči modno oblikovalko po modni reviji katere je članek poimenovan.
'Trend s preproge' - slike povprečnih že videnih stylingov slavnih deklet, z izjemo Anne Hathaway ki izgleda fabulaas. In gledam ...kaj the fuck je to? Pod tekstom ki se nanaša na sliko Diane Kruger z živo rdečo šminko 'Diane Kruger zapeljuje z rdečo šminko, večno modno klasiko' vidim veliko packo ki izgleda kot kri! Temno rdeča šminka, razmazana na podlago kot v pravih revijah, le da tu izgleda kot da se je nekomu med branjem ulila kri iz nosa. Privlačno.
'Trend novičke - Najnovejši trendi v trgovinah' ali 'Gremo v BTC na hitro zbrat nekaj stvari ki jih lahko damo v revijo kot trende'.
'Trend ikone' - Michelle Obama, velika in čudovita prva dama, po kateri je pripravljen styling s katerim jo lahko posnemamo...Ne hvala. Za tak styling lahko zavijem v Mano in Tkanino ali pa odprem revijo Anja.
Nezanimiv članek o Coco Chanel, z slikami brez napisov in črnimi čevlji na črnem ozadju? Great.
'Vijolična, Škrlatna, barve te jeseni-zime'...Res? Hecno da nikjer drugje nihče v svetovni modi tega ne promovira, verjetno je škrlatna barva letos rezervirana za slovenke.
'Živalski vzorci' - trije stylingi, vsak ima en artikel v živalskem vzorcu. ZEH.
Styling Bella Donnine stilistke Sonje Rigler - '...pika na i letošnje jeseni so škorenjci do gležnjev z čimvišjo peto...' ? Če ne bi bilo slike bi verjela da je namesto 'do gležnjev' hotela napisati 'čez kolena' ali 'platforme nad gležnji' ampak ne...
Stran 32, uredniško spodletela reklama za nek salon, kjer praktično vse črke manjkajo (?!) razen znaka za € in strešic šumnikov.
Stran 34-35 - Modni dodatki, dve strani čevljev, sooo last year da jih ne bi imela če bi jih dali zastonj (razen tistih Morrisonov iz Vale Novak-a).
Priznam, od tu do strani 68 sem članke le preletela ker sem vsakič začela dremat po prvem odstavku...Strani 68-73 staylingi v stilu Butik Biserka in Trgovina Dragica
....Kako nositi KARE? Kaj the hell so kare? Nazadnje vem da se je vzorcu tartan-a reklo Karo. Kvečjemu, 'Kako nositi karo vzorce?' če se gremo množino... Anyone? Skratka brezvezni Ljubljanski stylingi z res malo okusa. Zeh.
Joj pa da ne pozabim omenit obupnega fonta ki se pojavlja pri nekaterih člankih, (takoj ko od mojega vira izvem kateri je, napišem), ki je tako neberljiv da bolijo oči.

Revija ima tudi nekaj dobrih slik in kaka dva v redu stylinga, če nikoli ne odpreš nobene revije ti je tudi kak članek lahko zanimiv. Ampak ni zastavljena tako da bi naredila stil slovenk bolj svetovljanski, ali jim vsaj dala na izbiro drugačen stil, stil s katerim lahko izpopolnijo in izboljšajo svojega, ampak je popolnoma marketinško usmerjena tako da se v reviji povprečna slovenka prepozna in v dobri veri kupi revijo iz katere ne izve NIČ. I give it a year or less.

Od tu sem res samo še 'pogledala slikice' in se razočarano zleknla na kavč. Thanks a lot, I'm never getting those 2 euros back. Torej, nič o letos vsepovsod opevanem žametu in škornjih do polovice stegen ali oxfordkah, ampak samo lanski nizki škornji brez platforme, predlanski karo in 2003 škrlatna barva.



EW.

3 comments:

  1. kakšen dolgčas, a nimamo že dovolj takih brezveznih revijic? škoda papirja. najbolj me je pa šokiral "prekrasen" špičak (med čevlji spodaj desno), kot da ženske pri nas rabijo še spodbudo za kupovanje ogabnih čevljev. bljah.

    ReplyDelete
  2. hahaaaaaa špičak! Sej zdej se spet pogumno vračajo nazaj, ampak v obliki balerink in platform...nikakor pa ne kot službeni čevelj uradnice/hostese brez občutka za estetiko. x

    ReplyDelete
  3. aja še to, pričakujem da bo v naslednji številki predstavljena čudovita contemporary kolekcija GTH Alje Novak! Can't wait....not

    ReplyDelete