5 Jan 2011

Discounts and Sales

Še ena sezona gre h koncu, še en januar hoče trgovine napolniti s strastnimi zapravljivkami. Že od srednje šole se ne tepem za zadnji kos na obešalniku, ne prenesem hrupa, evforije in vsesplošnega kaosa, ki spremlja razprodaje. Letos sem v obljubljeno deželo znižanj vstopila na tretji dan. Prazno. Moj en in edini nakup, top v Zari za 9,99€, dolgi rokavi za pod pulover. 
Kam gredo vsi neprodani znižani kosi? V Angliji končajo v angleških in baltiških charity shopih, v Italiji jih pošljejo v outlete po smešnih cenah. V Sloveniji? Hmm... Nekaj jih konča v porazno založenih outletih in trgovinskih sale-rackih, nekaj jih pošljejo nazaj k dobavitelju, prva nagrada pa gre vsekakor premnogim slovenskim trgovinam, ki artiklom kratko malo nazaj zvišajo ceno in jih vključijo v redno prodajo. Managerji, ki najbrž poznajo izraz 'sezona' le iz kmetijstva in športa. Phh.
Po investicijah v fotoaparat, opremo stanovanja in potovanja ter virtualnem bankrotu, sem svoj nakupovalni fix dobila z iskanjem kosov na spletnih trgovinah. 
Sale Sale Sale. Kako ne bi? Sort by PRICE (low to high)/ Shoes/ Designer...
Trik je v tem, da klikneš X in zapreš okno z nakupovalno košarico pred plačilom. Veliko močne volje v letu 2011 vam želim...

 Alberta Ferretti, Antonio Marras, Balmain, Chloe

 Derek Lam, Haider Ackermann, High, Richard Nicoll

Rochas, Roksanda Ilincic, See by Chloe, Sergio Rossi

2 comments:

  1. jst se tud nikol nisem fajtala s pobesnelimi babnicami, skoraj vedno pa najdem kakšen hud kos za hecno ceno. klikanje gumba x pa že kar obvladam, samo včasih me zanese :D

    ReplyDelete
  2. Ojej, mene tudi. In VEM da če bi moj račun to dopuščal, bi kak ta kos končal v moji omari...ohh pa tako poceni!
    Moj najboljši približek fajtu je bil v 3. letniku srednje šole, ko sem špricala matematiko ob 9ih zjutraj (sori prof. Cerar) da sem šla v Benetton po plašč. Imeli so samo še enega v moji velikosti in tik pred mano ga je s stojala snela neka gospodična. Sem počakala, globoko vdihnila, in glej! Dala ga je nazaj, js pa SNAP! In ga imam še zdaj:)

    ReplyDelete