19 Oct 2011

Peko

Ravno danes, ko se je mami odločila da ''izber' si kaj boš obdržala, drugo damo na rdeči križ''. Ravno danes sva, po polni uri odločanja med Tomom Fordom in Ray Ban-kami (na koncu nisem vzela nobenih - yet), zavili v trgovino. V Peko!
---
Nekoč tako kul, da mi je srce zastalo, ko sem jih zagledala v trgovini, so danes opomin na to kako se naše zavedanje mode spreminja. Kdo in zakaj je kriv za to manipulacijo dojemanja estetike niti ni važno. Oblikovanje oblačil in dodatkov je umetnost. Ideje drvijo naprej in mi z brzečega vlaka poberemo kar pade z vagona ob progo in iz tega naredimo trend. Moje oči potrebujejo izziv in moda kot nekaj s čemer izzivam jaz, se mora spreminjati. Ko oblečem 'skinny jeans' ali si želim, da bi se stisnila v cigaretke, se spomnem kako smo se v hlačah na zvon zgražali nad dejstvom, da se hlačenakorenček vračajo. ''Fuj, ni šans, ne dam tega gor pa če mi dobim zraven korenja v lastni teži.''
Anyway
Te boščke sem dobila v dar (ker sem si jih tako želela, jej!,) zdaj jih lahko gledam le s priprtimi očmi in izrazom na obrazu, ki ga ponavadi dobim ko Bear Grylls na teveju žveči hrošče. Obula jih nisem od 2002, torej they go.

Novi posvojenčki so usnjeni z gumijastim podplatom. Ravno pravi za zimo, ker so razen visokih škornjev vse moje pete sandali ali peep-toe. Gojzerčki kot se za zadnja leta spodobi, za ven, za dan, večer. Mami je rekla 'tega pa že ne moreš dat za zvečer na obleko gor' in trma sem odgovorila da ji bom dokazala da lahko. Bring it.
Peko - vedno sem jih imela rada, ker se je Peter pisal Kozina in moj oči je s Kozine. In ko sem bila majhna se mi je to zdelo pomembno. Včasih sem tudi mislila, da ima črka E toliko zobov v glavničku, kolikor jih uspeš stlačit not. 

Lepi lepi lepi, udobni, sladki.

In čeprav so Peko, niso Gacho (thank god op.p.). Kupujmo slovensko. Podprimo domačo ekonomijo. Čeprav je Asos cenejši - to zdaj ve tudi zmedena prodajalka, ki je 10 minut zaman iskala pravo škatlo, mi na koncu dala Gachotovo in tako skoraj povzročila panični napad, prepir in tisti Bear Grylls žre žužke - face. Phew! All clear.

8 comments:

  1. luštni! pa postni outfit z njimi za zvečer ;)

    ReplyDelete
  2. To bom itak, pa mamin obraz bom zraven objavla:D

    ReplyDelete
  3. so fuckin what da niso gacho. tist neb dala za nč na svetu na svoje noge!
    krasni so teli peko čevlji!

    ReplyDelete
  4. uu tile so mi pa ful všeč. kolk p so bli če ni skrivnost? :D

    ReplyDelete
  5. haha Irena, misljeno je bilo ceprav so Peko, na srečo niso Gacho. I wouldnt. Dead nor alive.

    joj, dejstvo da je to pomenljivo in ne ocitno razvidno me vznemirja, neprijetno. A se kdo ni stekal tega stavka?

    Mancina, polna prodajna cena je 94€ x

    ReplyDelete
  6. o hudi! me pa prav zanima, čez kok časa se bomo zgražal nad takimi modeli :)

    ReplyDelete