10 Nov 2010

Perfect day

Kakšen je popoln dan?
Ko te ves dan spremlja topel vtis prejšnjega večera, upaš da se bo ponovil, se še oglasil. Srečaš modni vili, ki te v svoj grad v starem mestnem jedru spustita s ključem, vip. Usnjena jakna s krznom, plašč, tako veličasten da se ga dotakneš nežno, s konicami prstov. 
Dan preživiš v najdražji trgovini v mestu, zbiraš kataloge in kose za stajlinge, ješ čokolado in vzdihuješ ob pregrešno dragih čevljih Versaceja, obleki Alexandra McQueena in Liu Jo torbice. Galerija... Kenzo, Marella, Escada, oh. In vse to z eno od najbližjih prijateljic. Kava, kava še enkrat, tokrat z okusom irske, z darilom. Srečaš še eno prijateljico in jo povabiš zraven. Potem še več katalogov, čevljev, Marc Jacobs legice, Strenesse obleka. Midas je od zdaj mi daš
Drink v Bikofeju, review stajlingov, brainstorming, gossip...Ko odhajam pozdravim njega, ki mi mehča kolena že tri leta, pred njim ne nosim visokih pet. Tortica v Zvezdi. Vale Novak, pogledam knjige revije, to že imam, to že imam, to tudi. Pogumno s katalogi v roki peš domov, mimo Max Mare, v novih škornjih v katerih se počutim kot da lahko letim. Dišim po parfumu za katerega je Nina rekla naj ga poskusim, ker diši tri dni. Povem v petek. Teti posesam stanovanje, pomirim prestrašenega mucka, se stuširam in razvajam z omamnim maslom za telo. Pogrejem mamino pico, v slušalke pošljem Lykke Li in Lissie, nekomu ukradem internetno povezavo in se zadovoljna zleknem na posteljo z laptopom v naročju... to each his own.


No comments:

Post a Comment